החוק מחייב סימון המוצר עם מפרט המזון שלו. קריאת מפרט זה היא אמנות בפני עצמה. במאמר זה נפרט ונלמד את מושגי היסוד "המקשטים" את הכותרת. האם שמן זית ללא כולסטרול תופס יותר? ומתי אי פעם בעולם היה שמן זית עם כולסטרול? האם כל מוצר דל סוכר הוא דל קלוריות? אז למה, ככל שהשוקולד יותר מריר, אחוזי השומן בו גדלים? | |||||||||||||||||||||||||||||||
מאת: ד"ר ניר עמיר | |||||||||||||||||||||||||||||||
צרכנות נבונה כוללת הכרת כללים. משרד הבריאות מחייב סימון כל מוצר עם מפרט המזון שלו. קריאת מפרט זה מורכבת ונחשבת לאמנות בפני עצמה. במאמר זה נכיר ונלמד מושגי היסוד המלווים את הכותרת. ממתי מים מינרלים "ללא כולסטרול" היו עם כולסטרול? ובאותה נשימה: האם שמן זית "ללא כולסטרול" תופס יותר? ומתי אי פעם בעולם היה שמן זית עם כולסטרול? האם כל מוצר דל סוכר הוא אכן דל קלוריות? אז למה, ככל שהשוקולד יותר מריר ורמת הסוכר בו יותר נמוכה, אחוזי השומן והקלוריות בו גדלים?
ללא
מושג זה מצהיר שהמוצר אינו מכיר את המרכיב מלכתחילה, כלומר, באופן טבעי הוא חסר מרכיב מסוים.
נטול
מושג זה מצהיר שבמהלך הייצור, הוצא מתוכו (נטלו ממנו) הרכיב המוצהר.
ללא תוספת
מושג זה מצהיר שלא הוסף רכיב מסוים למזון אך אינו מעיד שרכיב זה חסר במזון.
דל
מושג זה מצהיר שלמזון מסוים יש הפחתה משמעותית באחוז הרכיב הנידון ביחס למזון המקורי.
מופחת
הגדרה זו מציינת כי הערך הקלורי או תכולת הרכיב המצוין הופחתו בתהליך הייצור, בהשוואה למוצר דומה רגיל.
לסיכום:
למידע נוסף למידע אודות מסלול לימודי רפואה סינית או לימודי נטורופתיה סינית בתמורות
למידע אודות מסלול לימודי שיאצו בתמורות
למידע אודות מסלול לימודי טווינא בתמורות
חומר זה מוגש כשירות ע"י צוות ההדרכה של תמורות. © Tmurot
חומר זה אינו מהווה המלצה או הנחייה רפואית והוא נועד לשירות המטפלים והרופאים ולידע כללי בלבד.
|