לימודי רפואה סינית, שיאצו, טווינה ועיסוי. לפרטים והרשמה : ת“א: 03-6815996, חיפה: 04-8720492
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 

פחזניות ממולאות

 
 
לכל השנה וגם לפסח
 
 
מאת: השפים של תמורות
 

פחזניות ממולאות


יש משהו שובב בפחזניות, אולי דרך הכנתן החפוזה, אולי העובדה שהן ממולאות בכל מיני דברים בלתי צפויים. הן קלילות דעת וריקניות. אולי בגלל זה הן פוחזות כל כך...כשהיינו קטנים אהבנו אותן עם קרם-שניט, אבל עכשיו, כשהפסקנו לינוק, הן מתאימות רק לאכילה…

אנרגטיקה:

למרות החמאה והביצים הרי שבסוף התהליך נותר מעט מרקם חיצוני והרבה מילוי פנימי. החשש, אפוא, הוא מהמילוי ולא מהציפוי. אגוזי קשיו ידועים בתחולת השומן הגבוהה שלהם לעומת תחולת החלבון הנמוכה, מה שמנבא ליחתיות יתר. נבטים מחזקים ג´ינג ודם, מצמצמים ליחה צמיגה שמקורה מהכבד ולכן עומדים כנגד הנזק הצפוי מהקשיו. המלפפונים מזינים יין ונוזלים. כיוון שטוגנו והזהיבו, הם יקלו על הספיגה, יחזקו את הטחול במתיקותם ויתרמו לקלילות המרקם. טעם מלפפונים מטוגנים מעולה ומפתיע, קצת מזכיר קישוא רק הרבה יותר טוב.

חומרים לפחזנית:

1 כוסות מים
100 גר´ חמאה (אפשר להמיר חצי מהכמות בשמן קנולה)
כוס קמח מצות או קמח מלא
רבע כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
4 ביצי חופש

כלים:

סיר להרתחה
מחבת לטיגון
מעבד מזון
תבנית שטוחה מכוסה בגליל ניר אלומיניום

הוראות:

להרתיח את המים עם המלח, להמס את החמאה במים הרותחים.
להוסיף את הקמח באיטיות ולערבב בכף עץ עד שהוא נפרד מהדפנות.
לכבות את האש ולהוסיף ביצה אחר ביצה תוך ערבוב מתמיד. (ערבוב הביצים האחרונות קשה למדי ואף על פי כן יש להתעקש ולערבב עד שהמרקם ייהפך לאחיד).
להכין תבנית גדולה ומשומנת (לפרוס ניר אלומיניום על התבנית ולשמן אותה בעזרת ניר סופג).
לצוק מהעיסה כמות המקבילה לכף אחת (למען האסטטיקה אפשר לעצב אותה ע´י משיכת החלק העליון שלה כלפי מעלה). אם העיסה נדבקת לידים יש להרטיב מעט את הידיים במים.
להניח כל פחזנית במרחק כשני ס´מ מהשניה בשורות ולהכניס לתנור האפייה.
לאפות כ 20-30 דקות בחום בינוני עד שישחימו. להוציא ולקרר.

חומרים למלית:
הערה: ניתן לבחור כל מילוי מתוק או מלוח אחר.
1 חבילות קשיו
חצי חבילת נבטים
2-1 כפות שמן
5 מלפפונים
2-1 כפות רוטב סויה

הוראות:

לטחון את הקשיו במעבד מזון (עד לשלב שבו עדיין ניתן לחוש בקשיו ושלא יהיה קמחי מדי).
לקלף את המלפפונים ולחתוך לקוביות קטנות. לחמם שמן על מחבת גדולה ולהוסיף את המלפפונים הקצוצים. לערבב עד שישחימו.
להוסיף את הקשיו הקצוץ ואת הנבטים, אותם יש לשבור ביד לפני כן.
להוסיף 2 כפות רוטב סויה (תמרי) ולערבב. לטעום ולהוסיף לפי הטעם עוד רוטב סויה. בכל פעם אין להוסיף יותר מכף אחת, לערבב ולטעום. (מה לעשות? יותר קל להוסיף סויה כשחסר מאשר לסלק את המליחות המיותרת).
לחתוך בעזרת סכין חדה את ראשי הפחזניות (בערך בשליש העליון) ולהוציא בזהירות את החלק הפנימי המעט דביק. להכניס לחלל הפחזנית את המילוי מבלי להדק. להחזיר את כיפת הפחזנית למקומה ולהגיש.


בחזרה לאינדקס מתכוני מאפים ותבשילים




 
 
 
 
תוכן מקצועי
   
הכנה למבחנים
תזונה סינית
צמחים
דיקור סיני
מקצועות המגע
גוף נפש
מידע קליני
ילדים
נשים
לימודי המשך
השמה מקצועית
פורום רפואה סינית
תמורות בקהילה
מדריך מטפלים
תמורות חדשות
אודות תמורות
 
 
לימודים בתמורות
 
:שם מלא  
:טלפון
:מייל
:תחום
:איזור
 
שלח

 
 
   
   
Copyright © 2014 Tmurot. v08.13.14
בניית אתר ו אחסון אתר: ווב דאטה קום  |  עיצוב אתר: ליעד שר  |  שיווק באינטרנט - דייז