תסמונת המעי הרגיש, היא מחלה נפוצה בעולם המערבי המודרני שמתבטאת בכאבי בטן והפרעה ביציאות. מאמר זה מציג מודל המבוסס על הרפואה הסינית לפיו קיים קשר בין מתח נפשי לתסמונת ומפרט את הקשר לפאזת העץ, על פי תיאוריית חמש הפאזות. בהמשך, מתוארות גישות טיפוליות נפוצות לטיפול על פי הרפואה הסינית המסורתית.
מאת: אהוד סברדליק
תסמונת המעי הרגיש, היא מחלה שנפוצה בעולם המערבי המודרני. התסמינים של המחלה מביאים את החולה למצב בו הוא חייב לתכנן בקפידה רבה כל יציאה מהבית. כל פעולה שגרתית שלאדם רגיל היא עניין פשוט עבורו היא מסובכת וקשה. בכך נגרמת פגיעה קשה באיכות החיים.
כמטפל שמתמחה בבעיות מערכת העיכול נוכחתי ביעילות הרפואה הסינית, בטיפול היעיל והאיכותי שלה במעי הרגיש ובאפשרות לשקם את איכות החיים ולהביאם למקום טוב הרבה יותר.
מעי רגיש היא מחלה הגורמת להפרעה בתנועתיות מערכת העיכול ויוצרת כאבים, עצירות, או שלשול. נשים סובלות ממנה פי שלושה מגברים.
סימפטומים נוספים שיכולים להופיע כוללים: צרבת, כאבים בחזה, עייפות, חרדה, דיכאון, גזים, בחילה, כאב ראש, קושי בריכוז ורעשי בטן.
הטיפול כולל תזונה עשירה בסיבים ומתן טיפול תרופתי סימפטומאטי לכאב, לשלשול ולעצירות וכן מתן תרופות לדיכאון או לחרדה לפי הצורך.
מעי רגיש - טיפול בדיקור הסיני
הוא יאזן ויתמוך בפאזת האדמה ומכאן ביכולת לשפר ספיגת והזנה של מזון ותמיכה נפשית ופיזית שנועדה להגיע למקום של שלווה פנימית.
צמחי המרפא יכולים לטפל ברבים מהסימפטומים המלווים את תסמונת המעי הרגיז ובעיקר את הרגעת המעיים והפסקת השלשול והעצירות. הקלה בכאבים, צרבת, גזים, בחילות ועייפות.
הפסקת המלחמה המתמדת עם החיים מסביב. לדוגמא: החלטה מראש, ערב קודם, עם הילדה על הבגדים שהיא תלבש לגן ומציאת פרס מיוחד על כל חמש פעמים בשבוע בהם היא מצליחה להתארגן בזמן. הרכבת תזונה נכונה שתתאים במיוחד לבעיה, היא חלק חשוב בטיפול. כמו כן, מציאת דרכים לשחרר את עודפי המתח והלוחמנות בדרכים יעילות וחיוביות כגון: פעילות גופנית אירובית, מדיטציה, ריקודים ועוד.
מעי רגיש, או, תסמונת המעי הרגיז, נפוצה מאוד בארצנו. באמצעות הכלים של הרפואה הסינית ניתן לקבל את הכלים הנכונים להתמודדות עם המחלה ולעזור למטופלים להשכין שלום פנימי כדי ליצור שגרה ברוכה.למידע נוסף
הגישה לתסמונת המעי הרגיז ברפואה סינית ומערבית
למידע אודות התכנית המשולבת ברפואה סינית (נטורופתיה סינית) לימודי רפואה משלימה
חומר זה מוגש כשירות ע"י צוות ההדרכה של תמורות. © Tmurot
חומר זה אינו מהווה המלצה או הנחייה רפואית והוא נועד לשירות המטפלים והרופאים ולידע כללי בלבד.