עוד הרבה לפני שהלבנונים נסו לתבוע את הישראלים על גניבת זכויות הכנת החומוס, הקטניה המפורסמת זכתה לעלות על שולחנם של הבבלים, חכמי התלמוד, היוונים והרומאים. היום, רוב סוגי החומוס ברשתות השיווק, מכילים כמויות שומן לא איכותי מסוג אומגה 6. הכנת חומוס ביתי היא פשוטה, מהירה ומפיקה תוצאות ערבות, כאשר משך ההכנה (כולל העברה לכלי מתאים וניקוי המערבל) אינו עובר חמש דקות! | |
מאת: השפים של תמורות | |
עוד הרבה לפני שהלבנונים נסו לתבוע את הישראלים על גניבת זכויות הכנת החומוס, הקטניה המפורסמת זכתה לעלות על שולחנם של הבבלים, חכמי התלמוד, היוונים והרומאים. היום, רוב סוגי החומוס ברשתות השיווק, מכילים כמויות שומן לא איכותי מסוג אומגה 6. הכנת חומוס ביתי היא פשוטה, מהירה ומפיקה תוצאות ערבות, כאשר משך ההכנה (כולל העברה לכלי מתאים וניקוי המערבל) אינו עובר חמש דקות! החומוס ידוע לאדם לפחות מאז האלף השביעי לפנה´ס. מניחים שהגיע לאיזורנו מהרי ההימלאיה. היוונים והרומאים, שחיבבו קטניות באופן כללי, שילבו את החומוס בתפריט שלהם. המפגש בין החומוס לטחינה, התרחש כנראה, לקראת סוף האלף השלישי לפנה´ס, בבבל הקדומה. אנרגטיקה על פי הרפואה הסינית: חומרים: כלים: לעזאזל עם האנרגטיקה: |