מאת: תמורות
לזניה היא סוג של "פשטידת פסטה" עם שכבות ביניים בטעמים ומרקמים שונים. "מה שעושה" את הטעם הוא המרקם הנימוח ולכן חשוב שהלזניה תהיה עשירה ורטובה במיוחד. באשר למילוי, המגוון אין סופי, אך הפעם נכיר את הלזניה במתכונתה הטבעונית.
אנרגטיקה:
בצל לבן וחריף משפיע על הריאות, אך לאחר טיגון או אידוי נמצא אותו דווקא בחיק הטחול. הכורכום מניע דם ומונע דלקות, אך לצערנו, הכמות הנדרשת למטרות אילו גדולה משמעותית מזו שהלזניה מכילה. עיקר המרכיבים מזינים את היין והצ'י של הטחול והריאות וקצת גם של הלב. בשורה התחתונה: הלזניה מחזקת ומזינה.
חומרים לבסיס:
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 כפות שמן זית משובח
חבילת טופו רך (לא משנה הסוג)
כפית שטוחה של כורכום
מיכל שמנת 5% אלפרו צמחית
כף שטוחה של אבקת מרק (עדיף מחומרים טבעיים בלבד)
1-2 כפות רוטב סויה (לפי הטעם)
2 קופסאות רסק עגבניות ללזניה
כפית אורגנו (ואפשר גם פלפל, בזיליקום, פטרוזיליה וכל ירק או תבלין אחר).
עלי לזניה מוכנים לאפייה
ניר אלומיניום לכיסוי התבנית
מכסים בניר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות. מסירים את ניר האלומיניום ואופים כ 10 דקות נוספות.
הערה
ישנם מבוגרים שמתחברים לטעם של פתיתי שמרי בירה (להשיג בחנויות טבע) כתחליף לגבינה צהובה. אז אפשר להוסיף 1-2 כפות לרוטב לשם הדגשת הטעם.
לעזאזל עם האנרגטיקה:
לילדים, אפשר להגיש עם גבינת פרמזן מגורדת מעל הלזניה. הילד לא ירגיש את המחסור בגבינה צהובה בשאר החלקים.
לדעתי, הטעם יישאר טוב גם בלי התוספות.