מאת: הילה טהור | |
את הסלק אנו מכירים בתור סוכר (לבן, חום, לא משנה) או בתור ירק מאכל בעל צבע אדום עשיר המוסיף צבע, טעם ומתיקות למאכלים שונים. במקורות שלנו נחשב הסלק לצמח המסלק כל מיני דברים: אויבים, צרות ואפילו סתם צינון. ביוון, לעומת זאת, היה מקובל להעלות את הסלק כמנחה לאפולו. את הבורשט הוא דווקא לא הצליח לסלק ומאז, יש השותים אותו כמשקה מסורתי מידי פסח. אנרגטיקה: חומרים ללחם או לעוגה: כלים: אופן הכנה:
מרסקים את הסלק במעבד מזון ומוסיפים את החלב. מוסיפים לתערובת את הגזר המגורר, סוכר, תמצית וניל ,לימון וטחינה. מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת של הסלק.
משמנים תבנית אינגלישקייק ומעבירים אליה את התערובת.
אופים 55 דקות בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות
הערה: במידה ורוצים לעשות עוגה מכפילים את כמות הסוכר/ סילאן/ דבש לעזאזל עם האנרגטיקה:
אפשר גם חלב רגיל ואפשר גם קמח (מלא) תופח מאליו ואז חוסכים את הסודה. אפשר גם לשחק בכמויות המתיקות (מה שהופך את התוצר למשהו בין לחם לעוגה). אבל גם ככה יוצא מצוין. |