מאת: אילת מן וניר עמיר | |
אינדקס המלצות בתזונה לפתולוגיות של הריאות והמעי הגסLarge Intestine - Lung disharmonies תוכן המאמר: פתולוגיות במעי הגס אסטרטגיית טיפול: חיזוק צ´י הריאות, מזון ניטרלי, חמים חם, תבלינים מניעים וחמימים, מזון שאינו מייצר נוזלים ומלחלח, קר ומקרר להימנע: חיטה, שימוש מוגזם בשמן, מזון מתועש, שתייה קלה, סוכר, קפאין, אלכוהול, מזון ושתיה קר וקפוא, מזון נא, פרי טרופי, אצות ים, סלק, תרד, מיץ נבט חיטה ונבט שעורה, חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומר מייצב, מונוסודיום, ממתיקים מלאכותיים, תבלינים חריפים, מלח מומלץ: שיטות בישול: בישול במים, אידוי, אפיה, הקפצה, תיבול חריף וארומאטי חזרה לתוכן המאמר אסטרטגיית טיפול: מזון מחזק יין של הריאות, מזון ניטרלי קריר וקר, מזון מלחלח ריאות, מזון מייצר נוזלים, מזון שאינו מחזק יאנג, מחמם, מייבש להימנע: שימוש מוגזם בשמן, תבלינים חריפים, מזון ומשקה קר וקפוא, בקר וכבש, מזון מתועש, אלכוהול, קפאין, חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומר מייצב, מונוסודיום, ממתיקים מלאכותיים מומלץ: שיטות בישול: תיבול חריף וארומאטי, מזון בטמפרטורת החדר חזרה לתוכן המאמר אסטרטגיית טיפול: מזון חם חמים ניטרלי, מזון מבושל, תבלינים חמים וחמימים, פורמולות לחיזוק ריאות, מזון שאינו קר, קריר, טרי ובלתי מבושל להימנע: מזון ומשקה קר קפוא, טרי, חלב ותוצרתו, חיטה, שימוש מוגזם בשמן, מזון מתועש, פרי טרופי ,בקר, כבש, סוכר, משקאות קלים , חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומר מייצב, מונוסודיום, ממתיקים מלאכותיים, אלכוהול, קפאין, תבלינים חריפים מומלץ: שיטות בישול: מזון חם, בישול במים, ירקות מוקפצים, אפיה, תיבול חריף וארומאטי חזרה לתוכן המאמר אסטרטגיית טיפול: מזון קר, קריר, ניטרלי, תבלינים מקררים, מזון מוריד, מזון שאינו מחמם ומעלה להימנע: חלבון ביצה, מזון ומשקה קר קפוא, טרי, חלב ותוצרתו, חיטה, שימוש מוגזם בשמן, מזון מתועש, פרי טרופי ,בקר כבש, עוף, דגים – סלומון, טרוטה, אנשובי, פורל, סוכר, משקאות קלים , חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומר מייצב, מונוסודיום, ממתיקים מלאכותיים, אלכוהול, קפאין, תבלינים חריפים מומלץ: שיטות בישול: דייסות ומרקים עם תיבול ארומאטי חזרה לתוכן המאמר אסטרטגיית טיפול: מזון קריר, מלחלח, ניטרלי, תבלינים מקררים, מזון מוריד, מזון שאינו מחמם ומעלה להימנע: כל התבלינים, מזון מטוגן ושמן, אלכוהול, כל סוגי הבשר, ערמונים, פטריות שחורות, חומרי צבע, חומר משמר, חומר מייצב, מונוסודיום, מזון מעושן מומלץ: שיטות בישול: בישול במים, אידוי, אפיה, הקפצת מזון, תיבול חריף וארומאטי - מקרר חזרה לתוכן המאמר אסטרטגיית טיפול: לפי הסדר הבא: פיזור לחות – מזון מפזר וצמחי מרפא, תבלינים עוקצניים מחממים, מזון מייבש ריאות. חימום – מזון חם, חמים, ניטרלי, מזון שאינו מייצר נוזלים ולחות ושאינו מלחלח. מוקסה, צמחי מרפא להימנע: חיטה, מזון ומשקה קר וקפוא, מזון טרי, חלב ותוצרתו, בשר כבש ובקר, מוצרי סויה, שימוש מוגזם בשמן, מזון מתועש, סוכר משקאות קלים, חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומר מייצב, מונוסודיום, ממתיקים מלאכותיים, אלכוהול, קפאין, תבלינים חריפים מומלץ: שיטות בישול: תיבול חריף וארומאטי, בישול במים, אידוי, הקפצה, אפיה, מזון חם חזרה לתוכן המאמר אסטרטגיית טיפול: תבלינים עוקצניים חריפים ומקררים, מזון קר, קריר, ניטרלי, מזון מייבש, מזון מחזק ריאות, מזון שאינו מייצר נוזלים, לחות להימנע: חיטה, שימוש מוגזם בשמן, מזון מתועש, מזון ומשקה קר וקפוא, מזון נא, חלב ותוצריו, בננה, אפרסמון, סוכר, משקה קל, חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומר מייצב, מונוסודיום, ממתיקים מלאכותיים, אלכוהול, תבלינים חריפים וחמימים מומלץ: שיטות בישול: בישול במים, אידוי, אפיה, תיבול חריף וארומאטי - מקרר חזרה לתוכן המאמר אסטרטגיית טיפול: מזון מפזר לחות במעי הגס, תבלינים עוקצניים מקררים, מזון קר, קריר, ניטרלי, מזון משתן, מזון שאינו מייצר נוזלים או מלחלח מעי גס להימנע: מוצרים משלשלים, מזון עתיר סיבים, מזון קשה לעיכול, חיטה שימוש מוגזם בשמן, מזון ומשקה קר וקפוא, מזון טרי, חלב ומוצריו, מנגו, בננה, אפרסמון, מזון מתועש,מזון המכיל חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומר מייצב, מונוסודיום, ממתיקים מלאכותיים,סוכר לבן, משקה קל ודיאט, אלכוהול, קפאין, תבלינים חריפים, ביצים (במצבים אקוטיים) מומלץ: שיטות בישול: בישול במים, אידוי, אפיה, חליטה, שליקה,הנבטה, השרייה ממושכת (קטניות) חזרה לתוכן המאמר אסטרטגיית טיפול: מזון מייצר נוזלים, מזון מלחלח מעיים, מזון קר, קריר ניטרלי, תבלינים מקררים, הקפדה על שתייה מספקת, מזון מחזק יין – בעיקר אצל קשישים, מזון שאינו מעלה, מייבש, חם, חמים ומחמם להימנע: חיטה, שימוש מוגזם בשמן, מזון ומשקה קר וקפוא, מזון טרי, לקסטיבים, בקר, הודו, כבש, מזון מתועש, מזון המכיל חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומר מייצב, מונוסודיום, ממתיקים מלאכותיים, סוכר לבן, משקה קל ודיאט, אלכוהול, קפאין, תבלינים חריפים מומלץ: שיטות בישול: בישול במים, אידוי, אפיה, חליטה, שליקה חזרה לתוכן המאמר למאמר אודות שילוב תזונה ופורמולות צמחים ניתן ללחוץ כאן: שילוב פורמולות ותזונה על פי 18 הקטגוריות למאמר אודות תמורות ומייסדיה ניתן ללחוץ כאן: אודות תמורות להסבר אודות התכנית המשולבת ברפואה סינית ניתן ללחוץ כאן: המסלול המשולב חומר זה אינו מהווה המלצה או הנחייה רפואית והוא נועד לשירות המטפלים והרופאים ולידע כללי בלבד. |