עבודה זו בודקת את השפעתם של סדרת טיפולי השיאצו על מטופלות שחוות ירידה בחשק המיני בדרגות שונות והיא מוגשת כחלק מעבודת הגמר של סטודנטים במסלול התלת - שנתי בשיאצו.
עבודתנו דנה בדרכי אבחון וטיפול של הרפואה המערבית להפרעה Hypoactive Sexual DeSIre Disorder (HSDD) ומשווה לדרכי האבחון והטיפול של הרפואה הסינית.

בחלק המעשי טיפלנו בשלוש מטופלות שהשתתפו כל אחת בסדרת טיפולים שכללה פגישת אבחון ותשעה טיפולי שיאצו.

עם סיומה של כל סדרת טיפולים ערכנו סיכום של הסדרה המביא את עיקרי האבחנה ואת תהליך הטיפול מתחילתו ועד סופו.

בסיום העבודה, דנו והשווינו בין המקרים השונים ובין המטופלות, על הדומה והשונה בניהן והסקנו מסקנות אשר מובאות כ"סיכום סדרות הטיפולים".

הספרות המחקרית מלמדת שכ - 80% מכלל הנשים חוות במהלך חייהן ירידה ברורה בחשק המיני כלפי בן זוגן לתקופה של למעלה משלושה חודשים. אצל 60% התקופה אורכת שישה חודשים וכ - 20% מכלל הנשים (אחת מכל חמש נשים) מאבדות את התשוקה לבן הזוג למשך תקופה של למעלה משנה. חלקן מאבדות את החשק המיני כליל ואחרות חוות ירידה בחשק המיני כלפי בן הזוג, אולם כן נמשכות לגברים אחרים.

חוסר חשק מיני יכול לנבוע כתוצאה ממגוון רחב של גורמים פיזיולוגים או נפשיים ולעיתים תלוי במערכת הזוגית של המטופלת.

ברפואה הסינית משויכת ההפרעה למס' איברים וביניהם: הכליות אשר אחראיות על הרצון, התשוקה, האנרגיה המינית, הג'ינג, היין והיאנג, הכבד אשר אחראי על הזרימה התקינה של הצ'י והדם, על אזור הגניטלי ועל סטרס, הלב אשר אחראי על החשק, הרגשות והתיאבון לחיים והטחול שבהקשר הזה אחראי על האנרגיה הכללית של המטופלת.

המטופלות שהשתתפו בעבודה לא מאובחנות ע"י רופא בהפרעה HSDD, הן מעולם לא ביקשו לעצמן טיפול, אך בשיחה איתן הן דווחו על ירידה בחשק המיני.

כמותן, ישנן המון נשים שלא מעוניינות לפנות לסקסולוג על מנת לפתור את הבעיה, מאחר שהן מתביישות להיחשף, או מתוך חשש מסוים. נשים אלה לרוב יקיימו יחסי מין על אף חוסר החשק, או ימנעו ממערכות יחסים אינטימיות. לרוב נשים אלו לא מודעות לכך שבסדרה רחבה של טיפולי שיאצו אפשר לפתור או להקל על הירידה בחשק המיני שלהן.

המטופלות שלנו שיתפו פעולה עם הטיפול, סיפרו על הרגשתן בפתחון לב ושמחו על כך שלראשונה הבעיה מקבלת תשומת לב. כמו כן, הן קיבלו גם הצעות לתזונה מתאימה והצעות לשיפור חייהן ע"י המלצות על פעילות גופנית מתאימה למצבן. המטופלות דיווחו שהרגישו שהן עברו תהליך מסוים שגרם להן להיות מודעות יותר לבעיה ולחלקן אף לרצות לשפר אותה.

ראינו תוצאות יפות ומרגשות אצל שלושת המטופלות. כולן דיווחו על שיפור בתסמינים אשר כלל ירידה בתדירות כאבי הראש, שיפור בסימפטומים של מערכת העיכול כמו למשל עצירות וגזים, שיפור בשינויים במצב הרוח, הרגשת חיזוק כללית, תחושת שמחה והתרוממות רוח, התעוררות תחושת חשק כללית ורצון לשפר את איכות חייהן על - ידי טיפול בבעיית החשק המיני ופתרון הסיבה שהובילה לכך.

קישור לעבודה המלאה